Съботен био базар в Mall Plovdiv

Всички искаме да ядем качествени продукти, но понякога е трудно да намерим откъде да се сдобием с тях. Ако сте близо до Пловдив вече ще ви е по-лесно да решите този проблем - Mall Plovdiv заедно с Хранкооп Пловдив организират съвместен съботен Био базар, на който можете да намерите максимално разнообразие от био продукти.

Базарът се провежда всяка събота в Mall Plovdiv, като първото събитие е било на 1 юни, а часовете в които можете да го посетите са от 11 до 18.

Базарът дава възможност на едно място да се срещат потребители и производители на храни и продукти, които или са произведени изцяло биосъобразно или от стопанства, прилагащи екологични практики с интерес за преминаване към биологично земеделие. Така се скъсява разстоянието между потребителите и производителите на храни и други продукти, като се дава възможност за създаване на пряк контакт между двете групи, за обмен на информация и за популяризиране на здравословния начин на хранене.

На базара цари голямо разнообразие: присъстват мандри предлагащи разнообразни млечни продукти, производители на биозеленчуци, може да се намери традиционен занаятчийски хляб замесен само от брашно, сол, вода и дива мая, може да се опита биошоколад или домашни биобисквити и вегански сладкиши, присъстват и производители на пчелен мед и билки.

Базарът е придружен и от различни работилници в които може да се придобият знания и опит как да се научим да живеем по-природосъобразно или да си приготвяме сами вкусна храна.

Етикети: 
Мол: 

Твоето мнение