Спирка Европа: София 2019 с премиера в Bulgaria Mall

Една интересна документална поредица - „Спирка Европа: София 2019” - ще има официална премиера в Bulgaria Mall тази събота, 9 ноември, от 17:00 часа.

Поредицата е във връзка с кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019 г. и представлява документална поредица от 19 късометражни филма за едни от най-важните културно-исторически обекта в столицата. Целта е те да концентрират вниманието на жителите и гостите на София към богатото историческо минало на града и едни от вечните ѝ символи. Кратките рекламни филми представляват своебразен информационен гид за богатото историческо минало на града, като слага акцент на конкретни обекти и чрез тях разкрива част от старата история на Европа с нейните културни и политически традиции.

Продуцент и режисьор на 19-те късометражни филма е Деси Тенекеджиева, а оператор е  Александър Моллов. В екипа са още Мариета Ценова (Арт директор), Мина Милева (анимация), Румен Цонков (съсценарист). Музиката е дело на Аudiomachine, Браян Стирох, Деси Тенекеджиева, „Аква Делиa”.

Повече информация за премиерата можете да на мерите в сайта на Bulgaria Mall, а за самия проект - на sofia2019.bg.

Етикети: 
Мол: 

Твоето мнение