2015 в цвят индиго – защо модата обича дрехите от деним

текст: Елица Павлович; снимки: style.com

Всяка пролет модните списания издават специално приложение с тенденциите от модния подиум. Дори българският Harper’s Bazaar не прави изключение. Обикновено изброените тенденции са толкова много, а не рядко и противоречащи си, че на практика единствено верният извод е – всичко е модерно.
Така е. Само че има едно нещо, което наистина всички дизайнери без изключение са включили в колекциите си за пролетта и лятото – дънкови дрехи. Или, ако трябва да се употреби верният термин на английски – джинси, всичко от джинсов плат. Каквото и да имате в цвят индиго – а някъде в гардероба със сигурност виси някое яке или пола, за дънките е излишно да се споменава, сега е моментът да се носи и комбинира смело.
Най-красиви и луксозни са, разбира се, предложенията на Fendi и Burberry Prorsum. Романтичката Alberta Ferretti също е включила в колекцията си красиви поли от светъл деним.

Burberry Prorsum

Burberry Prorsum

Dolce & Gabbana в типичния си фантастично-кичозен стил са сложили бродерии и камъчета почти на ръба на добрия вкус. Anna Sui и Valentino представят красиви бродирани дрехи, а Tommy Hilfiger – пачуърк. Майкъл Корс, Chloé и Gucci предлагат така наречения total look – тоест всичко от деним. Но не си представяйте нещо като за каубои – дрехите им не могат да бъдат наречени друго освен безупречни.

Има избор за всички – от къси панталони до клош за по-консервативните. Обикновено когато сутрин обуваме любимите си дънки или слагаме дънкова рокля мисълта е по-скоро за удобство, а не за актуалност, но тази пролет не е така – да живеят дрехите от деним!

Chloé

Gucci

Michael Kors

Michael Kors

Tod’s

Louis Vuitton

Valentino

Louis Vuitton

Fendi

Fendi

Alberta Ferretti

Alberta Ferretti

Anna Sui

Anna Sui

Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana

Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger

 

Етикети: 

Твоето мнение