All the Mall пътува: разходка из Docks Bruxsel

Само преди броени дни врати отвори най-новият търговски център в една от столиците на Европа - Брюксел. Тъй като бяхме наблизо, нямаше как да пропуснем да посетим един току що построен мол, да разгледаме магазините, да опитаме храната и да се замислим за приликите и разликите с родните молове.

Името на новия мол на Брюксел е Docks Bruxsel и както то подсказва, намира се близо до вода или по-точно до доковете на брюкселския канал в исторически силно идустриализираната зона на града, която сега управниците имат амбицията да развият като нова градска среда.

Архитектурата на Docks Bruxsel е много приятно съчетание на една нова, вписваща се в градската среда сграда със заобикалящия я комплекс от жилищни и обществени сгради построени през 19 век. Всъщност, търговският център включва освен сградата и открито пространство, носещо духа на града, което може да се използва за множество цели - базари, почивка, разходки, концерти, изложби. Самият мол също прегръща усещането за търговска улица с традиционни настилки и много естествена светлина.

Посетителите ще намерят типичното разнообразие от магазини и услуги типични за моловете - разнообразни модни марки (познатите ни Mango, Zara, Bershka и др, както и такива, които все още чакаме да стъпят на родна земя: Superdry, Kiabi и др.), парфюмерии и козметики, книжарница, супермаркет. Забавленията също не са пренебрегнати, като акцент е киното White Cinema, което привлича посетители с концепцията за "човешки размери": залите са проектирани така, че да не са прекалено големи; всеки посетител ще разполага с достатъчно комфорт и лично пространство, за да се наслади максимално на филмите.

Очаровани сме от Docks Bruxsel - мястото е прекрасен пример за удачно развита градска среда, която да задоволи потребностите на потребителите без да ги пресира неспирно към витрините на магазините.

Етикети: 

Твоето мнение