Историята на Sisley – парижка мода с италиански привкус

 

текст: Елица Павлович; снимки: sisley

Историята на модна къща Sisley започва през 1968 година в Париж с колекция, наречена кратко и красноречиво Denim. Още тогава става ясно, че класическият стил не е целта на дизайнерите на Sisley – и до днес те са ориентирани към публика с вкус към леко екстравагантното, качествено и ефектно облекло.

През 1974 година Benetton Group придобиват марката Sisley. В течение на десет години целта е името да стане известно извън тесните рамки на добре облечените парижани и затова Sisley неизменно се рекламира и популяризира като неразделна част от Benetton.

Това се променя рязко през 1985 година, когато Sisley започват да се развиват като отделна от Benetton компания, със своя естетика и стил. За целта се назначават нови дизайнери и специални екипи, които да обновят магазините и да разработят рекламна стратегия. През 1996 година се променя и логото на Sisley и става познатите ни и до днес семпли букви в черно и бяло.

С какво се отличават – Няма спор – с рекламните си кампании. Години наред Sisley работят със световно известния скандален фотограф Тери Ричардсън и техните провокативни реклами са истинска колекционерска рядкост, почитателите им ги наричат Sisley Diaries. През годините Ричардсън създава наистина култови изображения, често на ръба на приличното, а понякога – направо отвъд него.

Какво си заслужава да купим – нещо с интересни детайли, на които Sisley са майстори – едновременно провокативно и секси. Ярък цвят, интересни елементи или странно съчетание на принтове – всеки избор в Sisley е специален.

Етикети: 
Магазин: 

Твоето мнение