Козметичен писък: мултимаскинг

В света на козметиката само да се разсеем за ден-два и внезапно се появява нов тренд, който буквално залива всички блогове и сайтове, а снимки, свързани с него започват внезапно да изскачат във Фейсбук поне по няколко пъти на ден. Ако напоследък все по-често се взирате в лица, нашарени като дъги с различни помади, добре дошли в клуба - това е новата мания, наречена мултимаскинг. Простичко казано това означава използването на няколко различни маски едновременно на различни части от лицето и шията. Най-хубавото е, че тяхното миксиране зависи изцяло от вас и се случва в уюта на собствения ви дом.

Но как да прилагаме правилно новия писък в козметичната мода? Може би се чудите как точно да подберете маските. На първо място заложете на кремообразната текстура. След това си съставете мислен списък на проблемните зони на лицето, на които искате да наблегнете. През зимата най-често основната цел е добра хидратация, защото студените месеци са тежки за кожата. Така че нека започнем с богата хидратираща маска, която да нанесем на бузите и шията. Не забравяйте линията на брадичката и ушите, това са две зони, които твърде често пренебрегваме.

Следващата стъпка е да добавим продукт за почистване на участъците, които обикновено произвеждат най-голямо количество себум - челото, носа и брадичката, по-известни като Т-зоната. За тях препоръчваме използването на маска с глина в състава, за максимално нежно извличане на мръсотията без агресивно изсушаване на кожата.

И на последно място, но не и по-важност идва околоочният контур, който се нуждае от специализирани и нежна грижа, насочена към специфичните му нужди. Внимавайте как нанасяте маската в тази зона и използвайте винаги безименния пръст, за да не разтегнете кожата. Настанете се удобно и изчакайте не повече от 20 минути, за да подействат съставките на маските. След което ги отстранете с хладка вода или памучен тампон като не забравяте да не търкате и натискате, а само да отнемете останалия продукт с леко потупване. Сега вече сте готови да се погледнете с усмивка в огледалото!

А ето и нашите 3 препоръки за чудесни маски, изпитани лично от екипа:

1. Хидратиращата - Decleor Hydra Floral Mask

2. Почистващата - Glamglow Yothmud

3. Околоочната - Clarins Skin-Smoothing Eye Mask

Твоето мнение