MAC и Филип Трейси: Гримът е лукс, без който не трябва да се живее

снимки: M.A.C.

Козметичната компания M.A.C. дължи своята популярност и престиж не на последно място на звездите, с които работи. Всеки сезон известни личности от най-различни области на модата и изкуството правят съвместни колекции с M.A.C., но за първи път предстои да се появи серия декоративна козметика, направена съвместно с майстор на шапки! При това не кой да е – Филип Трейси е вероятно най-известният шапкар на Англия в момента, а творенията му могат да се видят както в музея „Виктория и Албърт“ на изложбата на Алекзандър Макуин, така и върху главата на херцогинята на Кембридж и други членове на кралското семейство.

Специално по повод колекцията си с M.A.C., Филип Трейси е създал три шапки и в специален разговор със списание Interview по темата казва, че продуктите на M.A.C. за него са точно като шапките му – украса за женското лице. Шапките, както и гримът, са лукс - казва Трейси – защото спокойно можем да живеем и без тях, просто животът ще е скучен и грозен. Всъщност - признава Филип Трейси – животът без грим и шапки би бил немислим. Освен това хората общувайки се гледат най-много в лицето и затова всичко, което украсява главата, трябва да се избира внимателно.

Продуктите, които M.A.C. са създали съвместно с Филип Трейси са точно като неговите шапки – луксозни и красиви. Остава и да ги видим и пробваме съвсем скоро.

Етикети: 
Магазин: 

Твоето мнение