MAC представя: тенденциите в грима за 2015

В края на миналата година професионалната марка за грим продукти MAC отвори своя втори магазин в София, за който ви разказахме подробно. И в тази връзка, а и за да ни разкаже най-важното относно тенденциите в грима за новия сезон, американската компания покани в България Балтазар Гонзалес, директор артистична козметика за Европа. Той се увлича по рисуването на лица на феи още от ранна детска възраст и бързо открива, че едно изтегляне на котешка очна линия или подчертаване на миглите моментално променя цялостната визия и излъчване на приказните същества. След след като завършва училище той записва курс по козметика. Един ден, разхождайки се из Барселона случайно влиза в магазин на MAC и решава, че най-добрият начин да се запознае с декоративната козметика, е да работи тук. Останалото е история.

На специално събитие в София MAC представи четири основни тенденции, които ще доминират в грима през сезон пролет/лято 2015:

1. Re:View - в центъра на тази визия са миглите. Напластяването на спиралата за драматичен ефект е акцентът, който доминира цялостния макиаж, като тя може да бъде в класическо нощно черно или цветна. Тази визия изисква идеално изравнен тен на лицето, който служи за платно, върху което изпъкват драматичните мигли. Клепачите могат да бъдат подсилени със сенки в естествени нюанси, които имат лек блясък.

2. No Makeup - трудна за постигане визия, въпреки че звучи лесно. Гримът без грим пореден сезон не излиза от мода. Най-важното при нея е безупречният тен с лек бронзов загар тип кожа, "целуната от слънцето. Този ефект се постига върху добре хидратирана кожа с прецизно нанесен се фон дьо тен и съвсем малко пудра като завършващ щрих. Веждите са сресани и подредени, а миглите са почти недокоснати от спиралата.

3. Free Party - както подсказва и самото име това е парти визия със закачлив акцент. Тук можете спокойно да се заиграете с неонови сенки или плътно червило, дефиниращо цялостния макиаж. Правилото е, че няма правила. Само внимавайте да не прекалите с ярките цветове, за да не заприличате на папaгал.

4. Enlightened - при тази визия целта е лицето да е озарено. Забравете за тежкото контуриране и строгите линии. Спокойно използвайте по-специфичните продукти като бронзър, хайлайтер и руж.

Етикети: 
Магазин: 

Твоето мнение