На фокус: рециклиран деним

Помните ли изключително успешната инициатива за рециклиране на дрехи на H&M?  Занесохте поне няколко торби с излишни дрехи в магазина и се възползвахте от 15% намаление при следваща покупка нали?

В края на февруари 2014 г в магазините на шведския моден гигант ще могат да бъдат намерени моделите от първата колекция от рециклиран текстил, разработен чрез инициативата. Пет модела класически деним, сред които дънки и якета, изработени от рециклиран полиестер, са първият пример как брандът затваря изцяло производствения си цикъл. Новата колекция деним съдържа 20% рециклиран памук, което в днешно време е максималната възможна стойност за създаване на нова материя, без да бъде направен компромис с качеството. Затварянето на производствения цикъл чрез преработка на текстилни отпадъци е възможно за памук и вълна и силно ограничено за полиестер и найлон. За всички останали видове материи все още не съществува начин за преработка. Крайната цел на H&M е да затвори цикъла на производство за всички видове материи в бъдеще.

Инициативата за рециклиране на дрехи продължава. Можете да върнете старите си дрехи във всички магазини на H&M и ще получите 15% отстъпка при следващата си покупка. А щом сте освободили място в гардероба, ще можете да го попълните с нови модели с чиста съвест. Приятно пазаруване!

Етикети: 
Магазин: 

Твоето мнение