Новата парфюмна градина на мосю Елена

Луксозната френска марка Hermès и нейният главен парфюмерист Жан-Клод Елена ни изненадват с нов неустоим аромат точно на прага на пролетта.

През 2003 г., Hermès ни покани да се запознаем със специалната колекция парфюмни "градини", наречена Un Jardin en Méditerranée. Тази година вдъхновението на мосю Елена идва от загадъчния Китай, страната в която казват, че "животът започва в деня, в който започнеш да отглеждаш градина". Големият почитател на Ориента, любител на хармонията и пътуването се отправя на екзотично далечно пътешествие, за да ни запознае с вълшебните ухания на Китай.

"Помня аромата на водата, на жасмина, на мокрите камъни, на сливовите дървета, аромата на кумкуат и гигантски бамбук. Всичко там, дори шаранът в езерцето, се наслаждава на живота на 100%. Храстите сечуански пипер са целите в бодли като рози и листата им излъчват неповторим лимонов аромат. Остана само да претворя тази нова градина, която съдържа изброеното дотук, в парфюм." , споделя Жан-Клод Елена след завръщането си.

Резултатът от приказното пътешествие е нов аромат-градина, който се нарича Le Jardin de Monsieur Li (Градината на господин Ли). Елементите, които вдъхновяват този парфюм, са екзотичният плод, от който се прави великолепно сладко, кумкуат, нежният, обгръщащ всички сетива жасмин и освежаващият полъх на мента и цитруси. Флаконът е решен разбира се в имперско жълто, напомнящо за най-добрите традиции на аристократичен Китай.

Градината на господин Ли е вече на българския пазар и се предлага във флакони от 30 мл, 50 мл и 100 мл. Всеки може да намери в нея спокойствието и вътрешния баланс, в който  почивката, работата и животът се допълват до съвършенство. Честита пролет!

Етикети: 

Твоето мнение