Панорама Мол в Плевен отваря врати през пролетта на 2014-а?

Информация, че недовършения Мол Плевен ще отвори врати, но под ново име, през пролетта на следващата година се появи наскоро в онлайн пространството, но без в нея да се цитират ясни източници. В анализ на състоянието на пазара на инвестиционни имоти в България на "Кумшман и Уейкфилд" (Cushman&Wakefield), информацията е потвърдена официално.
Според новинарската агенция Мediapool: "Съществената разлика в сравнение с предходната година е продажбата на "Панорама мол" (новото име на "Мол Плевен"). Това е първа сделка с търговски център от 2011 г. насам и първата успешна публична продан на актив с подобно качество. Предстои молът да бъде завършен и да отвори врати в началото на 2014 г. с ексклузивното съдействие на "Фортън", посочват от компанията.


Търговският център, в който бяха вложени 80 милиона лева, беше продаден през месец април за 13 млн. от частен съдебен изпълнител заради необслужван кредит. Новият собственик на "Мол Плевен" е "Фраймонд България". Разгънатата застроена площ на търговския център е 47 882 кв. м, разположени на две подземни и три надземни нива. Остава да видим дали догодина България ще се сдобие с порeдния мол.

Следвайте ни във FB