4 начина за използване на блестящото сухо олио

Един от любимите ни козметични продукти не само за лятото, но и през цялата година е сухото олио с блестящи частици. Но понякога срещаме трудности как точно да го ползваме освен като красив аксесоар за тоалетката или чантата ни. Не случайно обаче този тип продукти се наричат мултуфункционални и обикновено са сред най-продаваните на пазара. Със своята нежна и лека формула и вълшебен аромат олиото попива почти моментално, оставя кожата и косата дълбоко хидратирани, сатенено меки и блестящи.

Сухото олио можем да се използваме като богата нощна грижа за лицето, за дълбока хидратация на тялото, като терапия за косата или за устните, изсушени от жаркото слънце. Правилният начин за нанасяне на продукта е като първо отсипем малко количество от него в дланите си, оставим го да се затопли естествено и го нанесем с леки масажни движения.

Грижа за лице: Можете да нанесете олиото на почистена кожа вместо хидратиращ серум. Не се притеснявайте от допълнително омазняване. Просто отстранете излишното количество с мека хартиена салфетка, но изчакайте поне 15 минути след нанасянето му.

Можете да добавите няколко капки от олиото към крема си за лице, за още по-богата грижа, повече хидратация и еластичност.

За съвършен грим: 1-2 капки от сухото олио, добавени към една доза от фон дьо тена ви ще трансформират по вълшебен начин неговата текстура. Ще я усетите върху лицето си по-лека, без напластяване и по-сияйна, а като допълнителен бонус - фон дьо тенът ще се разнася по-лесно дори и без база отдолу.

Грижа за тялото: Малко количество от продукта е достатъчно да превърне кожата на тялото и в най-деликатните зони в истинска коприна. А освен това ще ухаете божествено. Можете да ползвате олиото и на плажа, където то ще подчертае елегантно вашия загар, обгръщайки го с изкусителен златисто-блестящ воал. Не забравяйте преди това да нанесете обичайната си слънцезащитна грижа, защото никое сухо олио не притежава SPF!

Грижа за косата: Нанесете малко количество от сухото олио по дължините на косата от. То ще омекоти косъма и ще играе ролята на блестящ финиш за прическата. Само внимавайте с дозировката, за да не се озовете с прекалено омазнени или слепнали кичури.

Продуктът може да се използва и като интензивна терапия за изтощена коса вместо традиционната маска. Нанесете го щедро, завийте косата с топла кърпа и изчакайте 15-20 минути преди да измиете с шампоан. Остава ви само да се насладите на резултата.

Етикети: 
Магазин: 

Твоето мнение