4 трика да се събудим с перфектна коса

Мечтата на всяко момиче е да си легне и по вълшебен начин без никакви усилия на сутринта да се събуди с перфектна коса като по филмите. Пробвайте тези четири хитри трика  и ви гарантираме, че ще се погледнете с усмивка в огледалото веднага след ставане от сън.

1. Навиване на косата с помощта на лента

Отнема: 3 минути

Тази хитринка ни е любимата! Започнете с разделянето на косата на около двусантиметрови кичури. Усучете леко кичура и го затъкнете под предварително поставената на главата ви лента за коса. Продължете по същия начин с останалите секции на косата като внимавате да не стягате и усуквате прекалено. Трикът се състои в това да не прибирате цялата си коса под лентата, а да втъкнете небрежно само дузина кичури. Като приключите процедурата, просто си легнете. На сутринта махнете внимателно лентата и готово! Разрешете леко косата, за са подредите вълните и завършете прическата с леко напръскване със спрей за коса или спрей за блясък.

2. Небрежен кок

Отнема: 1 минута

След като измиете косата, подсушете я леко с хавлия и после я вдигнете на небрежен висок кок. На сутринта просто пуснете косата и се наслаждавате на красивите къдрици, които са се оформили естествено през нощта. Можете да впръскате малко спрей за обем в корените или фиксатор за къдрици, за да не се отпуснат през деня.

3. Копринен шал

Отнема: 1 минута

Ако борбата с фризи ефекта е вашият постоянен проблем, имаме трик и за вас. Преди да си легнете разнесете изглаждащ серум по дължините на косата и я увийте в копринен шал. Серумът ще работи за омекотяване на косъма докато коприната ще предпазва от триене с материята на калъфката за възглавница и ще намали значително стърчащите косъмчета. Здравей, перфектна коса!

4. Усукване

Отнема: 1 минута

Това е чудесен начин за постигане на перфектната коса, споделен от блогърката от Song of Style. Просто разделете косата си на два (или три-четири, ако косата ви е много гъста и дълга) големи кичура и ги усучете. След това остава само да ги закрепите с фуркети. На сутринта ви гарантираме чудесни плажни къдрици без усилие.
 

Етикети: 

Твоето мнение