7 начина да разчупим тоалета за интервю за работа

Проучили сте компанията, подготвили сте перфектното CV, знаете как да подчертаете опита и силните си страни, дори сте поканени на заветното финано интервю, но ако облеклото ви не е подходящо за него или не изпраща правилното послание, може и да изпуснете шанса си да бъдете наети на своята работа-мечта. Лесно е да играете на сигурно с черно сако бяла риза и строг панталон, но ние ви препоръчваме да издигнете тоалета си за интервю на по-горно ниво със следващите няколко полезни съвета.

Съвет 1: Цветните аксесоари са добър начин да вдъхнете живот в традиционно скучния тоалет за интервю за работа. Внимавайте обаче те да не са прекалено обемни, крещящи или не добре съчетани един с друг.

Съвет 2: Прибавете персонализиран елемент към облеклото си - например калъф за таблет или дамска чанта с вашите инициали.

Съвет 3: Ако се налага да се придържате към строг дрес код за срещата с ръководството на фирмата, заложете на чифт ярки обувки. Нека те бъдат едноцветни (без животински и геометрични принтове) и от кожа или велур (лачените обувки на висок ток оставете за клубовете или романтичните срещи, където им е мястото).

Съвет 4: Облечете един неутрален цвят от горе до долу, но нека не бъде черен. Сивото е прекрасна опция, както и нюансите на бежово (съобразено с подтона на кожата ви, за да не ви прави бледи) или бяло.

Съвет 5: Толкова много хора носят на интервюто за работа само черно или тъмносиньо, че дори и най-лекото присъствие на по-ярък цвят, ще ви отличи веднага от безличната тълпа. Дали ще е цветен маншет на ризата, ярка яка на роклята или фина дантела, с която завършва полата-молив, оставяме избора на вас.

Съвет 6: Ризата с принт е чудесен начин да разчупите строгия костюм без да нарушите офис дрес кода.

Съвет 7: Ако все пак се чудите дали не сте разчупили визията прекалено, по-добре заложете на сигурното. Не искате да изпъкнете по неподходящ начин все пак.

Етикети: 

Твоето мнение