Ботуши Go Go за щастие

снимки: Zara, TRF, Bershka, H&M

Тази година ботушите се появиха в списанията и сайтовете за мода рекордно рано – доста преди да настъпи астрономическата есен. Причината – завръщането на модела Go Go – тоест удобните, високи до коляното ботуши, които се носят с поли и рокли, често са от велур, винил или много тънка кожа и са страхотно елегантни и шик без да топлят особено. Името им Go Go идва от френската дума la gogue, която означава щастие, радост.

Днес, когато всяка от нас има всякакви ботуши, вероятно е трудно да си представим, че до 60-те години на миналия век било немислимо една жена да се появи обута по този начин. Дамските ботуши служели единствено за езда или в краен случай за предпазване от лошото време. Съответно и моделите били такива – груби и грозни.

През 1964 година френският дизайнер Андре Куреж за първи път представя колекция, в която комбинира актуалните тогава мини поли и рокли с красиви, деликатно направени ботуши до коляното. За времето си това е истинска модна революция.

Днес, когато връщането към модата на 70-те е повсеместно, елегантните ботуши Go Go са само част от тази тенденция. Да не я пропускаме!

Магазин: 

Твоето мнение