Как да ползваме правилно коректора

Сигурно сте забелязали, че един и същ коректор не е подходящ не само за различните кожи, но и за различните зони на лицето. Има формули, които са подходящи за прикриване на несъвършенства, други, които озаряват, а има и цели палитри с различни цветове коректори, които са продукт тип всичко в едно. Точно за тях ще си поговорим в днешната статия. С такъв продукт можете са забравите за всички трагедии в живота - изгоряла на слънцето кожа, белези, тъмни кръгове под очите, алергични зачервявания, пигментни петна.

Хубавата палитра коректори съдържа 5 цвята: прасковено, лавандулово, ментово зелен, светло бежово и бисквитено, като всеки нюанс е със силно концентриран пигмент, за да осигури нужното покритие. Степента на наслояване вече зависи от вас. Нека разгледаме палитрата цвят по цвят:

1. Прасковено - този цвят се бори със синините и е перфектен за прикриване на тъмни кръгове и спукани капиляри, които оставят неприятни тъмни следи по лицето. Нежно разнесете цвета с помощта на безименния пръст и с леки потупвания върху почистена кожа. Концентрирайте се върху проблемните зони и после прелейте отвън навътре. Ако все още смятате, че цветът не се е слял напълно с кожата ви, изравнете с гъбка за грим. След това нанесете лек фон дьо тен върху цялото лице и го фиксирайте с безцветна пудра.

2. Лавандулово - точно сте оздравели от мъчителен грип, имате жълтеникав нездрав тен или просто сте преживели наистина изтощителна седмица? Лек щрих лавандулово ще заличи всички признаци на умора. Смесете този нюанс с ежедневния ви коректор или фон дьо тен върху дланта си и нанесете микса върху лицето с помощта на гъбичка. Ако по природа сте с жълт подтон на кожата можете да подчертаете скулите, центъра на челото и средата на брадичката с тази смес за здрав озарен вид на лицето.

3. Ментово - зеленото тушира зачервяванията моментално. Нанесете с безименния пръст директно върху зачервените участъци, които при повечето хора се намират около носа или на най-изпъкналата част на бузите. Не забравяйте след това да нанесете и фон дьо тен, за да уеднаквите тона на лицето.

4. Светло бежово - този нюанс може да се използва за прикриване на слънчеви петънца или лунички. Топлият цвят изравнява тена и омекотява цялостното излъчване на лицето. Можете чудесно да го съчетаете с лек бронзър на бузите за подчертаване на скулите. Светло бежовото понякога е подходящо и за прикриване на тъмни кръгове или торбички под очите, но те трябва да са леки, в противен случай цветът ще дойде прекалено светъл.

5. Бисквитено - този допълнителен цвят не се намира във всяка палитра коректори, но е идеален за леки корекции на грима през деня. Дори можете да го смесвате с останалите цветове при специфични нужди на кожата.

И накрая нашите препоръки за идеални палитри коректори са Catrice от дрогерийния клас марки и Make Up Forever от по-луксозния сегмент.

Магазин: 

Твоето мнение