L`Oreal Pro Fiber - съживете косата си в дълбочина

При смяната на сезоните косата ни има нужда от по-специфична грижа, за да бъде здрава и добре изглеждаща. Ние знаем, че всяка жена има специална връзка със своята коса, към която се отнася също толкова сериозно, колкото към отношенията с мъжа до себе си. Ето защо с удоволствие приехме поканата на Лореал България да изпробваме новия ритуал за красота на марката, наречен Pro Fiber. Продуктите от серията обещават дълбоко възстановяване на увредения косъм, което продължава и в домашни условия за един наистина перфектен вид на косата.

Процедурата в салона започва след няколко глътки ободряващо кафе, апетитни мини хапки и сладки приказки с момичетата и момчетата от екипа. Първо се извършва подробна диагностика на състоянието на косата и скалпа, за да може фризьорът да определени т очнокои  продукти от серията Pro Fiber са подходящи за вашата коса. В моя случай това се оказа шампоанът за най-леко увредена коса Rectify, комбиниран с ампула за мигновено възстановяване на косъма, благодарение на активното вещество Аптил 100 за средно увредена коса. Явно морската вода в крайна сметка не се е отразила толкова добре на дължините ми.

След измиване с нежния шампоан, следва нанасяне на маска, която се активира със специален серум в салона. Активната комбинация престоява 5 минути и след отмиването ѝ идва време за любимата ми част - стилизиране и сешоар. Ароматът на линията Rectify е вълшебна комбинация от мед, цитруси и ванилия и добавя щипка ароматерапия към цялостното преживяване. Освен това е изключително трайна и напомня за себе си в продължение на цели два дни, дори в силно замърсената градска среда.

Серията Pro Fiber се състои от три линии:

  • Rectify за слабо увредена коса, изтощена от топлинна обработка или боядисване
  • Restore за увредена коса, чиито поражения са стигнали до кортекса (основата на косъма)
  • Reconstruct за силно увредена коса, която е била подлагана многократно на агресивни химически процедури

Всяка от тях съдържа шампоан за честа употреба, регенерираща маска с Аптил 100+активиращ концентрат (използват се само в салоните) и продукт без отмиване, който предпазва косата при топлинна обработка и придава блясък на прическата.

А най-хубавото е, че за разлика от другите шампоани, при серията Pro Fiber активното вещество се натрупва допълнително с всяко следващо измиване. Препоръчителният курс е 6 седмици използване на съответния шампоан при всяко измиване на косата и съчетаването му с ампули с активно вещество на всяко 4-то измиване, които заменят традиционната маска или балсам.

Ефектът е подхранен, лъскав и гладък косъм без утежняване и загуба на обем. Убедете се сами!

 

Твоето мнение