Най-важните модни новини на лятото

снимки: Chanel, Alexander Wang, Saint Laurent, vogue.it, Converse, Nike

Лятото почти свърши и след броени дни започват седмиците на модата, а модните списания ще излязат с рекордно дебелите си септемврийски броеве. Но това есенно стълпотворение на модни събития не означава, че лятото е минало тихо и незабележимо. Напротив – докато светът беше във ваканция се случиха много интересни неща. Ето онези от тях, които не са за изпускане:

Лили-Роуз Деп е новата муза на Chanel

16-годишната дъщеря на Джони Деп и Ванеса Паради е най-новото лице в модата, което скоро ще ни гледа отвсякъде. Освен че участва заедно с майка си в последното ревю на Chanel, Лили-Роуз е и новото лице на очилата на модната къща. Снимана от самия Карл Лагерфелд, разбира се.

Александър Уанг и Balenciaga се разделиха

Само две години след като беше нает за дизайнер на модна къща Balensiaga и след супер успешната му капсулна колекция за H&M, Александър Уанг напусна френската модна къща. Причините, около които се спекулира са най-различни, но вероятно Уанг просто иска да се съсредоточи върху собствената си марка, а пътуванията до Париж и работата за друг бранд пречат на бизнеса. Самата компания AlexanderWang тази година навърши 10 години и по този случай Уанг пусна специална колекция от десетте си най-култови модела, при това избрани от почитателите на марката.

Saint Laurent пак ще правят висша мода


Точно 13 години след като Ив Сен Лоран представи последната си колекция кутюр, сегашният дизайнер на модната къща Еди Слиман обяви, че отново започва да прави висша мода. Нещо повече – проектът е абсолютно готов и вече работи. В Париж е възстановен прекрасният Hôtel de Sénecterre – сграда на три етажа от 17-ти век и там се разполагат ателиетата. Все още не е ясно дали дрехите Haute Couture на Сен Лоран ще бъдат представяни на ревюта или просто ще се шият за избрани клиенти, както правят например Givenchy.

Converse пускат нова версия на Chuck Taylor

Converse ще пуснат нова и актуализирана версия на знаменитите си спортни обувки Chuck Taylor . Историята им стига назад чак до далечната 1917 година и на практика дизайнът им почти не е променян досега. Наистина култов модел! Разбира се, новите Chuck Taylor  ще са със специална адаптивна стелка Lunarlon, позната от Nike.

Vogue Italia с революционна корица

За първи път от 27 години насам Стивън Мейзъл не е снимал корицата на италианския Vogue. Вместо него юлският брой на списанието, посветен на Китай, излезе с четири корици, снимани от четирима фотографи. Главната редакторка на италианското издание на Вог – Франка Созани – е най-дълго управляващият редактор на подобно издание в света, а творческото й партньорство със Стивън Мейзъл е наистина безпрецедентно.

Основателят на Nike напусна компанията

На 5-ти юли Фил Найт, основател на Nike, обяви че напуска компанията. Като се има предвид, че в последните години произведенията на Nike станаха част от модния гардероб на почти всяка жена на планетата, това определено е тъжна новина за модата. Да се надяваме все пак, че най-доброто предстои.

Етикети: 

Твоето мнение