Пътеводител в света на червилата

Почти всяка жена има в несесера си поне едно червило, но колкото и да е разпространен този козметичен продукт, намирането на перфектното червило не е никак лесна задача.

Как да изберем червило според тона на кожата?

За съжаление не всички нюанси червило стоят добре на различния тен. Само класическото червено червило има толкова много вариации и подтонове, че си трябва специален наръчник, за да се ориентира човек. Нашият съвет е винаги да тествате червилото преди да вземете решение да го купите. Ако имате по-скоро розов подтон на кожата избирайте червила, базриани на студените нюанси, а дамите с по-тъмен естествен тен могат спокойно да заложат на топли, коралови нюанси. Друг добър вариант е смесването на няколко различни червени червила до постигането на перфектния, оригинален нюанс. Имайте предвид, че ярките червила насочват погледа към устата и е хубаво да ги комбинирате с бели, блестящи зъби за неотразим ефект.

Как да решим кой е перфектният завършек на червилото?

Червилата има и доста разнообразни финиши, така че е хубаво да можете да се ориентирате сред тях. Чудесно е, ако вече имате персонални предпочитания между матово, гланцово и така нареченото фрост червило, но ако сега прохождате в купуването на козметика, ви съветваме да тествате докато откриете финишът който най-много ви отива. Ние предпочитаме през деня да носим неутрални тонове с гланц финиш, а ярките червила да пазим за вечерните излизания. Плътните цветове са прекрасни, но помнете че при тях поддръжката е от първостепенна важност. Не трябва да има излизане извън контура, нанасяне върху напукани устни или частично изтрит цвят.

По-скъпо или по-евтино червило?

Вярно е, че по-скъпите червила, обикновено си заслужават инвестицията, сред масовите марки има някои истински скрити съкровища. Другото хубаво на по-ниския клас козметика е, че се намира на повече места и може спокойно да бъде тествана. А ако все пак не сте улучили вашия цвят, няма страшно - все пак не сте дали голяма сума пари. Ние препоръчваме Maybelline, Catrice и L`Oreal. В случай, че наистина искате да се поглезите, наминете през щандовете на Estee Lauder, Chanel, Yves Saint Laurent и Dior.

Трикове за нанасяне на червило

Когато говорим за червила, хидратацията е всичко. Напуканите, сухи устни могат да съсипят и най-хубавото червило. Така че преди нанасянето му ви съветваме да сте ексфолирали и хидратирали вашите устни. Можете да използвате и основа за устни (ние обожаваме Prep&Prime на MAC), която допълнително ще изглади повърхността им и ще ги подготви за червилото. След като го нанесете потупайте леко устните със салфетка, за да оберете излишното количество. После поръсете съвсем леко с пудра, за да фиксирате допълнително цвета и ако е необходимо нанесете още един тънък слой червило за плътност и наситен цвят. Преди да излезете и да се забавлявате на воля хвърлете един финален поглед в огледалото, за да се убедите, че нямате следи от червилото по зъбите.

Етикети: 

Твоето мнение