„Вечната Аделайн“ – в главните роли Блейк Лайвли и модата

текст: Елица Павлович; снимки: people.com; cinemazzi.com

През 1908 година, след драматичен инцидент, красивата Аделайн престава да старее и остава завинаги на 29 години. Минават осем десетилетия и… без да издаваме тайните в новия филм на Блейк Лайвли – само си представете какво има в нейния гардероб!

Една от най-добре облечените жени на Холивуд – при това без да има личен стилист - и лице на Gucci, Блейк Лайвли е идеалният избор за тази роля. Самата тя разказва, че изборът на костюмите е почти най-любимата й част от целия процес, прекарвайки цели дни в бутиците за винтидж дрехи в Ню Йорк. Не по-малка е и заслугата на художника по костюмите Ангъс Страти, който вече има „Оскар“ за филма „Мулен Руж“.

Да се създаде гардероб на жена, която от 80 години събира дрехи, е колкото предизвикателство, толкова и удоволствие. Във филма Аделайн сменя над 50 костюма. Тя има гардероб – мечта, комбинирайки смело любимите си дрехи от миналото с такива от последните колекции. Аделайн има огромна колекция от дрехи и аксесоари, същевременно напълно отчетлив личен стил – а това е възможно най-сложната задача за всяка жена. Стилът й е елегантен и леко консервативен, защото макар да изглежда на 29, тя всъщност е доста възрастна. Ето защо жилетките и пуловерите с поло яка са така често застъпени в гардероба й. В модните списания вече се твърди, че предстои завръщане на полото именно благодарение на този филм.

В една от най-запомнящите се сцени на филма Аделайн отива на парти по случай новата 2014 година и вижда на стената своя снимка от 1945 година , на която е облечена в същата рокля, с която е в момента. Заслуга на модна къща Gucci е страхотната кадифена рокля, която изглежда абсолютно уместна както на парти през 21 век, така и на снимка от края на войната. Въпросната червена кадифена рокля вече предизвиква такъв възторг в модната преса, че затъмнява дори славата на зелената рокля на Кийра Натли от "Изкупление", смятана за най-красивата рокля в киното изобщо.

„Вечната Аделайн“ е филм, в който модата е в главната роля. Красотата на главната героиня във всяка сцена е толкова вдъхновяваща, че прави този филм едно от главните модни събития на годината. Аделайн вече превзема списанията и сайтовете, така че ако искате да сте в крак с последните модни тенденции - просто отидете на кино.

Етикети: 

Твоето мнение