Как да се справим с пролетната умора – част трета

снимка: mindbodygreen.com

Дойде време и за третата част от нашия красив поход срещу вечния враг - пролетната умора.  В първата част освежихме лицето, във втората - тялото, но не трябва да забравяме най-важното: истинската красота идва отвътре. И тук нямаме предвид безспорната важност на красивия ум или възвишената душа, а буквално подхранването отвътре. За здрав и хармоничен външен вид от изключителнo значение са начина на хранене, двигателния режим и приема на течности.

В AllTheMall сте свикнали да четете статии с предимно модна и козметична насоченост и ние със сигурност няма да ви отегчим с най-модерната диета на звездите или с препоръки как да оцелете с малко прах от маруля и шепа ядки на ден. Балансираното здравословно меню е вечен must eat, ние просто ще добавим към него щипка любопитна информация. Допълнителна енергия с бонус лек детокс за организма можете да получите ако добавите към едно от основните си хранения на ден и плодово-зеленчуков фреш или както е модерно напоследък да се нарича - smoothie. Рецептата за фреш на доскорошното ангелче на Victoria`s Secret Миранда Кер е лесна за приготвяне:

4 листа от къдраво зеле
3 стръка целина
1 краставица
4 стръка магданоз

Смесвате всички продукти в шейкър до получаване на хомогенна смес. Наздраве!

снимка: fitsugar.com

Редовното и здравословно хранене е важно, но само по себе си е недостатъчно за поддържане на оптимална форма. Слабото, но отпуснато тяло със сигурност не е красива гледка. Тук идва редът на спорта или поне редовното движение, което да завърши пъзела на здравословния начин на живот. Има изключително разнообразие от спортове, с които можете да поддържате форма, но един от най-популярните начини да се развиват всички мускулни групи си остава фитнесът. Представяме ви кратко клипче с няколко упражнения с любимата ни и незаменима фитнес топка :) Лесно и забавно!

На последно място идват хранителните добавки. Понякога колкото и витамини и минерали да поемате с храната, или количеството им не е достатъчно, или тялото ви не може да ги усвои оптимално. Хранителните добавки са изключително полезни и при сезонен косопад, чупливи нокти и някои кожни проблеми. Доказана във времето комбинация за коса, кожа и нокти е американския коктейл витамини и минерали Maxi Hair. За съжаление той все още не се внася на българския пазар и ако не сте фенове на онлайн пазаруването, можете да посегнете към по-достъпния български вариант - Геритамин Нео. Разбира се приема на каквито и да било хранителни добавки не замества пълноценното хранене и трябва да бъде внимателно дозиран.

Хапвайте с удоволствие и мярка, спортувайте активно и кажете да на пролетта без умора!

 

Етикети: 

Твоето мнение