Изложбата "Дъщерята на рибаря" гостува в CCS

City Center Sofia е домакин на интересна изложба на черно-бели фотографии под името "Дъщерята на рибаря". Авторът на снимките -  Георги Илиев, фотограф и преподавател по визуални комуникации в Нов български университет, е посветил над две години на този проект.

„Желанието ми е да предам на зрителите един събирателен образ на жената и дъщерята на традиционния рибар. Жена, която заедно с ежедневните си домакински задължения е принудена всеки ден да очаква завръщането на своя мъж или баща, съзнавайки, че всеки път когато той отива сред вълните, може да му е последен и тя може никога да не го види отново“ – споделя авторът и допълва:

„Опитал съм се чрез фотографиите да предам ежедневието на рибарската дъщеря, нейният стремеж да се отдели от бремето на рибаря и нейната орис да остане завинаги съдбовно свързана с рибарството. Ако разгледате изложбата, ще видите, че на моменти дъщерята дори се превръща в риба“.

Изложбата "Дъщерята на рибаря" беше показана преди четири години едновременно в България и в швейцарския град Базел. Георги Илиев снима от петнадесет годишен и има осем международни изложби в градове, като Цюрих (Швейцария), Хамбург (Германия), Солун (Гърция), както и у нас.

Черно-белите фотографии можете да видите в City Center Sofia до края на м. май.

Етикети: 

Твоето мнение