Историята на Massimo Dutti – 40 години ненатрапчива елегантност

текст: Елица Павлович; снимки: Massimo Dutti

Историята на испанската марка с италианско име Massimo Dutti започва през 1985 година в Барселона с производство на луксозна мъжка мода. Дрехите на Massimo Dutti били качествени и отлично изработени, но бизнесът не вървял добре, защото пазарът за официални и скъпи мъжки дрехи бил доста ограничен.

През 1991 година Амансио Ортега - собственик на Inditex ( Zara, Bershka, Oysho, Pull and Bear и Stradivarius) – купил марката и променил концепцията й към по-масово производство. Впрочем, по онова време бизнесът на Ортега бил доста малък и Massimo Dutti била първата модна къща, която той придобил – в нея той вложил всичките си капитали. Още през 1992 година, под ръководството на новия собственик, Massimo Dutti пускат първата си женска колекция, запазвайки отличното качество и перфектна кройка на дрехите. През 2003 година се добавя и линия за деца, която за съжаление не е представена в България. С марката Massimo Dutti се произвеждат също чанти, обувки, аксесоари и парфюми.

С какво се отличават Massimo Dutti – за разлика от всички други марки на Inditex, ориентирани към по-млади и активни хора, Massimo Dutti залагат на класически стил и най-качествени материи, подходящи за всяка възраст. Макар и да е марка от средния ценови клас, магазините на Massimo Dutti са оформени и подредени като скъпи бутици.

Какво си заслужава да купим – започнали с мъжката мода, дизайнерите на марката и досега са ненадминати в производството на сака, палта и якета – до едно безупречни. Отлично скроени и ушити са и ризите и панталоните. Блузите и жилетките са от най-качествени материи – памук, лен, коприна, кашмир. Цветовата гама на Massimo Dutti напълно съзнателно е в пастелни и неутрални цветове, извън крещящите тенденции на деня – всяко нещо, купено от тях, може да се носи с години.

 

Етикети: 
Магазин: 

Твоето мнение