Модата през есента – горчицата като модна подправка

снимки: Zara

English Mustard – под това име екстравагантното жълто за първи път влиза в историята на модата, при това – в мъжката мода. Днес рядко може да се види достатъчно смел мъж, който да носи дрехи в този цвят, но пък женската мода компенсира напълно.

Жълтият цвят „горчица“ е прекалено екстравагантен и ярък, за да е основен тон в гардероба. Затова пък е незаменим като допълнение и буквално грее в комбинация с убити цветове.

Колекциите за предстоящата есен и зима предлагат достатъчно ефектни комбинации с този цвят. Най-удачните са с каре в бяло и черно или пепит – именно подобна комбинация е типична за една от най-знаменитите колекции на Марк Джейкъбс за Луи Вютон.

Цвят „горчица“ със сиво или с черно – Бърбъри залагат на този контраст за 2016, така че не очаквайте скоро да излезе от мода.

Горчица и кетчуп – не като игра на думи, а като комбинация от жълто и червено, ако все пак разчитаме достатъчно на мярката и добрия вкус.

Комбинация с лилаво или зелено – има го в колекциите на Ланвен и Гучи, а техните дизайнери винаги отгатват тенденциите за сезони напред.

За по-предпазливите разбира се има достатъчно голям избор от шалове, бижута и други аксесоари. Жълтото винаги е било цвят, към който жените са доста предпазливи, но един опит никога не е излишен и – кой знае – може да внесе малко светлина в традиционно мрачните цветове на зимния гардероб.

Етикети: 
Магазин: 

Твоето мнение