Tom Tailor – практичност и качество по немски

снимки: Tom Tailor

През 1962 година в Хамбург двама млади и амбициозни приятели – Ханс Хенрих Пюнер и Уве Шрьодер – открили свой бизнес за внос на платове от Индия, наречен Henke&Co. Офисът им се състоял от взето назаем бюро и телефон. Скоро двамата забелязали, че има голямо търсене на мъжки ризи и започнали да купуват от Индия дрехи, така че се превърнали в най-големия вносител на ризи в Хамбург. За да звучи предприятието им по-модно и по-малко търговски, те го прекръстили на Tom Tailor или „шивачът Том“. От тогава изминали повече от 50 години, но Уве още е в управлението на компанията, която неизменно е в топ 10 на немските производители на облекло.

Кое отличава марката Tom Tailor от другите производители на младежка и бързооборотна мода? Преди всичко това, че двамата основатели винаги действали по немски предпазливо и прецизно. Дълги години те произвеждали само мъжка мода, защото си признавали честно, че разбират какво искат мъжете, но нямат представа какви дрехи биха се харесвали на жените. Едва през 1995 година се появила детската им линия, а през 1999 година – женската. По същата логика „Том Тейлър“ не бързали да откриват свои магазини. Дълго време те работели само с големи вериг и- във Франция например с „Галери Лафайет“. Едва през 1994 година открили свой магазин, а през 2006 година и онлайн магазин.

Днес под марката Tom Tailor се произвеждат не само дрехи за всички възрасти, но и деним, дрехи от естествени материи - Tom Tailor Polo Team – а също така и парфюми, аксесоари, очила, бельо.

С какво се отличават - Tom Tailor са дрехи, предназначени за хора до 45 години, затова всяка е измислена така, че да е максимално удобна и непретенциозна. От друга страна всичко е ушито по немски прецизно и качествено.

Какво си заслужава да купим – джинси, които съществуват в абсолютно всички разновидности на нормални цени, трикотаж от отлични материи и с интересен дизайн, а за мъжете polo shirt – чудесна алтернатива на далеч по-скъпите и не чак толкова различни варианти на Ралф Лорън.

Магазин: 

Твоето мнение