Трите най-популярни модела очила на Ray-Ban и тяхната история

текст: Елица Павлович; снимки: Ray Ban

Лятото наближава и е време да подновим не само гардероба си, но и аксесоарите към него. Слънчевите очила са на първо място, при това компромиса с цената и качеството винаги е с риск за здравето. Това до голяма степен обяснява популярността на марката Ray-Ban – предлагащи очила с отлично качество на разумни цени.

За своята почти 80-годишна история фирмата Ray-Ban е пуснала на пазара стотици и дори хиляди модели очила, но три от тях са наистина култови. Освен, че са носени във филми и са се появявали в списанията, те все още се произвеждат неизмeнно сезон след сезон с незначителни модификации, така че ако случайно някоя дама все още не е намерила своя модел Ray-Ban, с един от тези три просто няма как да сбърка.

Това е историята на трите най-популярни модела от тази марка, както и снимки на последните им разновидности за предстоящото лято, които може да намерите в добрите оптики:
Ray-Ban Round Metal
Като се започне с Джон Ленън, това е наистина легендарен модел. Очила от този вид притежават Кара Делевин, Ник Устър – един от най-добре облечените мъже в света, Кейт Мос, Бехати Принслу, Адам Ливайн и много други. Тайната е, че този модел е подходящ за всяка форма на лицето


Ray-Ban New Wayfarer
Славата на този модел започва от филма „Бунтовник без кауза“, в който Джеймс Дийн носел такива очила. Същият модел носи и Одри Хепбърн в „Закуска в Тифани“. Това били любимите очила на президента Кенеди. Няма да е много преувеличено да се каже, че всяка знаменитост през последния половин век се е появявала с този модел - Том Круз, Фарел Уилямс, Бионсе, сестрите Олсен, Ема Уотсън, Матю Макконахи, Леонардо Ди Каприо и безброй други.

Ray-Ban Aviator
Този модел е разработен от компанията през 1936 година специално за военната авиация. През 30-те години на миналия век самолетите вече летели много високо и ярката светлина била сериозен проблем. Тогавашните тъмни очила обаче имали много тъмни стъкла и през тях пилотите не виждали уредите. Ето защо Ray-Ban разработили специален модел с особена форма и кварцови стъкла, който бързо станал популярен и извън авиацията. Днес такива очила има на практика всеки, а моделът е един от най-копираните в света.

 

Етикети: 

Твоето мнение