Водоустойчива слънчева защита против стареене от Shiseido

Сигурни сме, че сте чували за луксозната японска козметика Shiseido. И то най-вече като иноватори в бялата козметика и анти ейдж грижата. Но може би не знаете, че компанията има цяла серия иновативни слънцезащитни продукти. Таз година Shiseido представят официално технологията Wetforce, която е изключителна крачка напред в борбата с вредните UVA и UVB лъчи. Wetforce използва елементи, които откриваме във водата и потта, за да не им позволи да отмият слънцезащитния продукт от кожата и да намалят неговата ефективност.

Технологията на Shiseido работи като йонен минерален сензор, на базата на полярност. Наред с другите елементи, водата и потта също съдържат позитивно заредени калциеви и магнезиеви йони. Когато се разтварят, молекулата приема негативния заряд и се превръща в магнит за положително заредените йони. Свойствата на тези йонни минерални сензори изграждат здрава йонна връзка, която използва водата за мощен SPF усилвател. Проведените тестове преди и след потапяне във вода показват 10% увеличаване във формулата на UV защитните стойности.

Слънцезащитни продукти (лосион и крем) на Shiseido със SPF 30 и 50 са първите, които предлагат ползите от тази невероятна иновация. Разработени, за да осигуряват несравним комфорт на всички, които обичат водата и удоволствията на открито. Техните формули продължават да гарантират превенция от стареене, благодарение на равномерното им разнасяне и устойчивостта на вода и пясък.

Серията Shiseido Wetforce се предлага на българския пазар от месец април.

Етикети: 

Твоето мнение