Motivi – първата fast fashion компания в света

снимки: Motivi
Историята на италианската модна къща Motivi започва в края на ХІХ век. В наши дни дори сред големите марки във висшата мода единици са тези, които имат зад гърба си толкова дълга история.

Карло и Анджела Миролио се казвало семейството, което основало текстилната компания Miroglio. В началото на 20-ти век те вече имали магазини из цяла Италия. Двете световни войни не се отразили добре на бизнеса на семейството, но Джузепе Миролио – синът на основателите, който поел бизнеса - успял да намери верния път и започнал да произвежда не платове, а дрехи.

Джузепе Миролио бил човек с изключителен усет за стил и тенденции и всичките му пазарни решения се оказали повече от успешни. Още през 1984 година той създал марката Elena Miro за жени с по-големи и нестандартни размери. Именно Elena Miro е първата марка дрехи от т.нар. Plus size, която участва в седмицата на модата в Милано.

През 1993 година Джузепе създава Motivi и за първи път в света представя концепцията fast fashion – колекциите на марката се обновяват на всеки 10 дни. И до днес Джузепе Миролио е начело на съвета на директорите на фирмата, заедно с още трима членове на семейството.

С какво се отличават – Motivi създават дрехи за момичета и жени от 16 до 35 години, които харесват класическата и качествена мода. Дрехите на марката са семпли, от качествени материи и обикновено в ненатрапчиви цветове.

Какво си заслужава да купим – Motivi са майстори в изработването на дрехи в класически стил, но със симпатични съблазнителни елементи. Така те комбинират едновременно трайността на моделите си извън променливите тенденции и намек за индивидуалност и въображение – и двете със сигурност имат място във всеки дамски гардероб.

Етикети: 
Магазин: 

Твоето мнение