Мол по време на Хелоуин


(снимка: sxc.hu)

Не можем да наречем Хелоуин традиционен празник за нашите географски ширини, но нямаме нищо против да го отбелязваме - особено, когато е изпълнен с куп странни костюми, тикви със страховити физиономии и много смях. Моловете също ще се включат в отбелязването на празника, предлагайки разнообразни инициативи с различни изненади. Ние направихме една компилация на тези събития.

Както вече писахме, Mall Galleria Стара Загора ще търси най-оригиналния костюм за празника. Същото ще правят и в Galleria Burgas, като и там за участниците в конкурса ще има много награди и лакомства.

В Странд Бургас празникът ще продължи цяла седмица, стартирайки от днес, 25 октомври. В дните до Хелоуин ще има няколко интересни събития сред които Изложба на детски украси в Cupcake factory под надслов „Уплаши ме и събери средства за училището си“; Врачки и гледачки, които, къде на шега, къде - не, ще могат да предскажат бъдещето ви. Кулминацията разбира се ще е на 31 октомври, когато ще има конкурс за най-страшен детски костюм с награди под формата на ваучери от 25, 50 и 100лв; концерт на БГ Бенд, а вечерта ще има Хелоуин парти. Виж цялата програма тук.

Във Варна също няма да е скучно - за поредна година Мол Варна ще е домакин на Градски Хелоуин Парад, без възрастови ограничения за участниците. Ще има и конкурс за най-страховит костюм, най-атрактивен грим, най-млад участник, за най-добре изработен фенер от тиква и други категории с множество награди. В подготовката за Хелоуин на 20 октомври в мола заработи щанд за продажба на костюми и тематични аксесоари,  а от 25-ти октомври ще заработи и специална Работилница за изработка на тиквени фенери. Цялата програма за празника може да видите на сайта на мола.

В Grand Mall Varna празника ще бъде отбелязан с конкурс за най-атрактивен костюм с награда ваучер за покупки на стойност 200 лв. В деня на Вси Светии малки и големи ще могат да се възползват от безплатен грим за празника, както и от специален щанд за костюми и аксесоари. От 19:00 часа ще има и Halloween Dance Battle с Криско, Ангел&Моисей, Bugs, N.A.S.O. Виж повече тук.

В Пловдив пък ще има конкурс за най-добър тиквен фенер. Mall Plovdiv записва участници и раздава тикви на 26 и 27 октомври и ги очаква под формата на страшни фенери на 31 октомври. Всеки донесен фенер печели вкусно лакомство. В деня на празника ще има и специална зона за страшен, празничен грим.

В софийските търговски центрове страшният празник ще бъде отбелязан далеч по-скромно - до момента имаме информация, че в Sky City ще има забавления и концерт за празника с начален час 17:00 и без повече подробности, а в Bulgaria Mall са приготвили много награди за малчуганите с най-страшни костюми. Ще има и концерт на възглавници с едни от най-призрачните и страховити музикални произведения.

Добавка: Още няколко предложения за Хелоуин!

Празникът е съвсем близо и възможностите за забавление се увеличават. SkyCity добавиха информация за това, което очаква малките палавници: веселбите там ще започнат в 17:00 с кътове за рисуване на лица, изработване на маски, шапки и аксесоари. Всеки, дошъл маскиран ще може да се включи в хелоуинско ревю, което ще донесе куп награди на участниците. Част от забавленията ще бъде и отборната надпревара за изработване на тиквени фенери.

В The Mall също ще има забавления за празника: от 16:00 часа на 2-ри етаж в мола ще има работилница за аксесоари за хелоуински костюми; ще има кът за рисунки на лице (фейспейнтинг) и страшни татуировки (временни, надяваме се :) ), а също така и специален "Кът на прилепите", където ще може да си направите страхотни снимки с ваш костюм или някой от специално подготвения гардероб.

Етикети: 

Твоето мнение