Как да се справим с пролетната умора – част първа

Вече втори месец упорито чакаме пролетта, а тя не идва и не идва. Вместо нея обаче безотказно ни посещава нейната неразделна дружка – пролетната умора. Сивият тен на лицето и торбичките под очите никога не са били на мода, така че ви предлагаме няколко изпитани начина да се пребориш с тях. И тъй като информацията, свързана с темата е доста обемна, а сме в ерата на бързата информация и бързите текстове, сме разделили наръчника за борба с пролетната умора на 3 части – очи и устни, кожа на лице и тяло и красота отвътре.

Очи

Очите и окoлоочната зона са едни от най-чувствителните зони и първи показват признаците на умора и безсъние. Заличаването на тъмните кръгове и торбичките, традиционно поверяваме на коректорите, но е хубаво преди това да сме се погрижили за нежната околоочна зона с подходящ крем или рол-он с охлаждащ накрайник. Нашите предпочитания клонят към Clinique All About Eyes Serum – металният накрайник във формата на малка сфера не само нанася продукта прецизно и равномерно без предозиране, но и охлажда околоочната зона и спомага за дрениране на подпухванията. Погледът е освежен и отпочинал.

Много добър избор в разнообразието от коректори е Bourjous Healthy Mix – под формата на писалка, прикрива несъвършенствата без утежняване, слива се перфектно с кожата и не се размазва. Освен всичко това е и на добра цена. Често допускана грешка при нанасянето на коректора е поставянето му под фон дьо тена. Правилната последователност е: първо фон дьо тен и след това коректор, ако са останали несъвършенства, които трябва да бъдат прикрити.

Ново предложение на козметичния пазар е молива за лифтинг на веждите на шведската марка IsaDora. Той е в лек пастелен цвят и се поставя точно под веждата, за да озари и отвори погледа.

Устни

Умората не личи толкова ясно върху устните, колкото в околоочната зона, но това не е причина да пренебрегнем грижата за тях. Започнете с нежно ексфолиране, за което препоръчваме незаменимия ексфолиант със захар и уникален вкус и мирис на дъвка на Lush. Допълнителното му предимство е, че може да бъде похапван, тъй като е направен от 100% естествени съставки.

Хит на пазара са chubby sticks – комбинират нежността на балсам за устни и наситеността на червило под формата на молив. Препоръчваме новите чъбита на Clinique, които са с по-наситени цветове, въпреки че почти всички марки изкараха на пазара свои версии на този продукт.

Тенденциите при устните тази година са или пълен мат или изцяло огледален завършек. Вторият вариант може лесно да бъде постигнат като върху червилото добавите капка-две прозрачен гланц с блестящи частици. Няма как да сгрешите, ако заложите на гланцовете на Dior.

Във втората част, ще поговорим за най-новите козметични продукти за борба с вечния женски враг – целулита и ще хвърлим поглед на последните предложения в сферата на ББ кремовете, които не престават да бъдат едни от най-хитовите продукти на красивия фронт.

Етикети: 

Твоето мнение