Екзотични котки на разходка в Paradise Center

Около 40 мъркащи любимци ще се включат в специализирана изложба на редки породи котки в Paradise Center този уикенд.

Атракцията на изложбата ще бъде представител на породата дългокрак манчкин, която българските любители на котки ще могат да видят на живо за първи път. Породата е „брат” на манчина и „първи братовчед” на шотландския фолд. Естествена мутация е в основата на породата манчкин. Отличителната им черта са откровено късите крака, които обаче не им пречат да се движат свободно и дори да скачат. Кръстени на приказния народ от книгата „Магьосникът от Оз“, те също са много добродушни, любвеобилни и предани любимци. Котката, която ще бъде представена на изложбата през уикенда, има и различни очи, което много рядко се получава при развъждането на тази порода.

Събитието ще има състезателен характер, в него ще участват около 40 котки от различни страни, а публиката ще има възможност да избере своя любимец, който ще получи специална награда.

“При организирането на изложбите в България залагаме на все по-екзотични и редки породи, защото сред родната публика има истински ценители. Именно поради този факт и с цел да предоставим достъп до тези уникални котки на всички любители на котки в цялата страна ще излъчваме изложбата онлайн. Всеки, който желае може да наблюдава събитието и да бъде с нас като посети сайта ни www.wca.bg” - обясни Гундарс Наглис, президент на CANIKABULGARIA, организатор на изложбите по системата на WCA, признаваща най-много нови и екзотични породи в света.

Изложбата ще се състои на 17 и 18 май, а входа ще е безплатен за деца до 7 години. За деца до 14 години и пенсионери входът ще бъде 3 лв., а за възрастни - 5 лв.

(снимки: Paradise Center)

Етикети: 

Твоето мнение