PLIK - луксозно приключение в света на чантите

Несъмнено сте попадали на прекрасните чанти, изработени от естествена кожа, с оригиналното име PLIK. Ако не в необятното интернет пространство, то на улицата или в ръката на някоя ваша любима приятелка. И просто няма как да не ги забележите - те са различни, ярки, цветни и моментално привличат погледа. Ние също съвсем неусетно станахме техни верни фенове и решихме да поканим създателката им Владислава на уютен разговор за мода, стил и вдъхновение. Благодарим ѝ, че откликна на нашата молба и за чудесното интервю, което се получи.

Здравей, Владислава, благодарим ти, че се съгласи да отговориш на нашите въпроси. Разкажи ни малко повече за себе си, за своите хобита и любовта си към модата и в частност към аксесоарите.

Музикант пътуващ по света, репетиции, сцени, концерти, куфари…това бях аз допреди няколко години. Пеенето сега е в почивка и отстъпи място на друго творческо търсене, което винаги съм имала. Просто Вселената така подреди нещата, че се случи когато му дойде времето. Сега създавам чантите PLIК и някакси намерих „моето нещо”. Имам и още много идеи и мечти разбира се, за мое пространство, за концептуалнен дизайн, за красиви мебели, аксесоари и вещи, за едно място на което да витае артистичен и хедонистичен дух, но и това ще се случи когато трябва…сигурна съм. Обичам и имам  животоспасяваща нужда от пътувания, преди по турнета бях свикнала да не спирам, сега като майка на едно прекрасно диво дете, организацията е малко по-сложна, но когато мога винаги изчезвам. Номадът все още е важна част от мен. Обичам нови места, обичам нови култури, обичам да поглъщам моменти, картини, гледки, миризми и преживявания. С тях захранвам душата си.

Какво те вдъхнови да създадеш собствен бранд за луксозни чанти, изработени според предпочитанията на клиента?

Аз много обичам да комуникирам, допускайки клиентите толкова близо до себе си, че в един момент, някои от тях се превръщат в  мои приятели. Има доста такива, с които в последствие ставаме близки, разпознаваме се като една порода хора и продължаваме връзката. Има и такива, с които не се сближавам разбира се, но личното отношение за мен е най- важно…това е обслужване на друго ниво…да видиш човека отсреща, да го усетиш, да му помогнеш в избора, да посъветваш ако се налага. Ето кое превръща обслужването в „луксозно преживяване". Времето е лукс. А времето, посветено на всеки един клиент, както и чантата, създадена специално за него, го кара да се чувства специален и неповторим. Всеки PLIK е ръчно изработен, и може да бъде персонализиран с име, инициали или послание, което го прави уникален, личен и показва отношение. Именно затова много дами подаряват на себе си, на мъжете си или на хората, които обичат, персонализиран PLIK. Наближаващите коледни празници са идеалното време за това.

Как се роди името PLIK и има ли някакъв по-специален смисъл, скрит в него?

Всички концептуални модели на PLIK, са вдъхновени всъщност от истински пликове. PAPER PLIK е кожена чанта под формата на хартиен плик от супермаркета, който се оказа и един от най-търсените и продавани модели с изчистените си линии и дизайн, който стои елегантно и в същото време има възможността да побира компютър, документи и всички хиляди дамски неща. LUNCH PLIK например е кожен клъч който се сгъва или навива под формата за плик за обяд, PLASTIC PLIK е кожена чанта с формата на найлонов плик, която има вътрешно портмоне и гривна за ръка.

Каква е най-странната поръчка, която си изпълнявала?

Няма странни поръчки, всички поръчки изразяват характера на жените, които ги искат. Те са припознали себе си в някой от моделите и го искат сега, веднага и само за тях. Възможността да персонализират чантата си , да я направят по собственото си търсене и усещане за цвят, изключително много радва и ласкае всяка дама. Разбира се аз поставям рамките и давам насоките за възможни цветове, видове и структура  кожа. Голямо удоволствие за мен е когато виждам смели жени, знаещи какво искат, избиращи бързо и категорично,  без страх да експериментират и да бъдат себе си.

Какви чанти предпочита българката според твоите наблюдения?

Големи, практични, удобни, но красиви и отличаващи се. Работеща жена, майка, градско момиче…всички тези роли са свързани с динамичен живот, тичане, бърза приспособимост и промяна на аутфита ако се наложи по няколко пъти на ден. Чантата е допълващ и завършващ визията аксесоар, но често една хубава чанта, в която сме инвестирали може да се превърне в акцент на целия силует. За вечерни излизания и когато искаме да се почувстваме по-специално и секси, разбира се препоръчвам вечната класика - клъч.

Как преминава един твой работен ден?

В телефонни разговори и срещи с клиенти, в обсъждане и уточняване на детайли при запитванията и поръчките от Фейсбук страницата ни www.facebook.com/PLIK.BAGS, в избиране  и съчетаване на различни кожи, хастари и обков, и разбира се в измисляне на идеи за нови модели . Целият процес по изработката на една чанта минава през мен. Вечер разбира се е време за семейството ми и любимата чаша вино за пълноценен релакс.


 

С какво ново ще ни изненада PLIK?

В момента работим по създаването на цяла нова линия, но все още сме в началото и е рано да разкривам повече подробности. Иначе всички модели PLIK могат да бъдат поръчани в различни цветове и комбинации по желание на клиента. Вече има възможност част от тях да бъдат разгледани да  на живо в магазин Viggi Shoes (разположен на първия етаж срещу Zara Man) в Paradise Center.

Магазин: 

Твоето мнение