6 неща, които да не забравиш да вземеш с теб на плажа

Плажът е любимото ни място, където можеш да се радваш на слънчевите лъчи, морската вода, полъха на бриза и веселата компания. Но често тръгвайки натам всеки от нас грабва само каквото се изпречи пред очите му и забравя нещо, което може да се окаже от съществено значение. Взимайки 5 прости неща можеш да направиш прекарването на плажа по-лесно и приятно - ето кои са те:

Слънцезащитен крем

Нека си спестим лекциите за силното слънце, вредното му въздействие върху кожата и т.н. и да си кажем - вече трябва да сме се научили да взимаме слънцезащитния крем със себе си на плажа, дори и да сме го нанесли по кожата си предварително, и да го използваме пак след известно време - особено ако стоим по-дълго на плажа.

Бутилка вода

На плажа има много фактори, които действат в полза на дехидратирането на тялото ти - слънцето и високите температури, вятъра и физическата активност. Ето защо водата трябва да е едно от нещата, които задължително присъстват в плажната ти чанта. Вземи бутилка минерална вода и пий редовно - не оставяй тялото ти да ожаднява.

Слънчеви очила

Ако забравиш слънчевите очила и деня е ясен и жарък (а най-често като ходиш на плаж дните са такива) знай, че ще тормозиш излишно очите си. При лятното слънце светлината на плажа е ярка и без слънчеви очила ще ти се налага постоянно да мижиш - това бързо ще напрегне и умори очите ти, а освен това обуславя появяването на бръчки.

Списание / книга

Какво по-прекрасно време да се отдадеш на плажен релакс и да разлистиш хубава книга или последния брой на любимото списание? Така ще съчетаеш полезното с приятното и ще научиш нещо ново.

Плажна дреха

Не отивай на плажа без лека дреха, която да можеш да сложиш върху банския - освен като моден аксесоар тя има и двойно предназначение еднакво полезна е ако внезапно захладнее и ако усетиш, че слънцето е прекалено силно и има опастност да изгориш. Говорейки за изгаряне, ще си направиш добра услуга, ако вземеш нещо с UV защита.

Плажен чадър

Колкото и тен да имаш, колкото и да държиш на слънце, не се лишавай от допълнителната сянка. Дори и да не я ползваш ти, добре е винаги да е наоколо, най-малкото за да държиш шишето с вода под нея. Телефоните, храната и кремовете също предпочитат да са на сянка.

Етикети: 

Твоето мнение