Петте най-приказни коледни базара

Празничният сезон е в разгара си, а ние щастливо обикаляме моловете за подаръци. Другото ни любимо място за покупки са коледните базари, които изобилстват от блестяща украса, вкусни курабийки или ръчно правени бижута.  Празничните базари имат дълг история и са познати още от Средновековието, като за най-стари се смятат тези, провеждани в Германия. Всяка държава успява да придаде на тези празнични събития специфичен дух, с който да привлича не само жителите на града, но и туристи от цял свят. Решихме да ви разходим из най-приказните коледни базари, които със сигурност си заслужава да посетите:

Кьолн, Германия ( Кьолнската катедрала - 24.11 - 23.12)
Милиони хора всяка година се стичат около катедралата, която се превръща в идеален „домакин“ на базара. От емблематичните червени кабинки, разположени около огромно украсено дърво, може да се купят печени вкусотии, сладки изкушения и сувенири.

Страсбург, Франция (28.11 – 31.12)
Един от най-старите коледни базари е именно този във френския град Страсбург. Сведения за първия такъв датират още от 1570 година! Заслужава си да се посети, особено след като градът се провъзгласи за „Столицата на Коледа“.

Ню Йорк, САЩ (площад Юниън Скуеър  - 20.11 – 24.12)
Коледа в Ню Йорк? Не става по-приказно от това. Има особена магия в този град, която е още по-пленителна по време на коледните празници, а базара на площад Union е истинска атракция. Продавачите предлагат на посетителите възможности както за шопинг, така и за много апетитни мигове.

Брюж, Белгия (21.11 – 4.01)
Средновековният център на един от най-красивите белгийски градове е перфектен декор за концепцията на коледните базари. Може би затова този в Брюж е сред най-посещаваните. Той добавя специфично очарования към духа на Коледа, а белгийският шоколад несъмнено е сред най-търсените подаръци.

Виена, Австрия (15.11 – 23.12)
В австрийската култура Коледа е един от най-важните и дълбоко уважавани празници. Затова и коледните базари са на голяма почит, а този във Виена е не просто най-големият, но забележително творение и разкошно олицетворение на празника. Началото се поставя с различни събития на площада пред сградата на кметството, район, който в периода на базара грее във впечатляваща декорация и радва виенчани и техните гости с подаръци, сладки и топли напитки в над 150 щанда.

Етикети: 

Твоето мнение