Шопинг фест в Истанбул

Новата ни рубрика AlltheMall Пътува ви дава възможност да надникнете из необятните молове извън пределите на България. В първата статия от поредицата ви представяме една изкусителна възможност - шопинг фест в Истанбул. Ако между 8-ми и 30-ти юни имате възможност да отскочите до перлата на Босфора, ще се насладите на най-големия шопинг фестивал в региона. Подобно събитие се организира само в Дубай, но тази дестинация е в пъти по-далечна и скъпа. Истанбул шопинг фест (Istanbul Shopping Fest) се организира за трета поредна година. Едно от най-притегателните му предложения са намаления до 80% на различни марки, а фактът че Turkish Airlines са официален партньор на феста не е за пренебрегване, защото това означава по-изгодни самолетни билети до там. Полетът трае само 1 час - можете да се качите на самолета в петък след работа и в понеделник да бъдете в офиса навреме за седмичната планьорка, но облечена в стилен нов тоалет :)

По време на шопинг феста всички молове и магазини, включени в него ще работят денонощно. Ако решите, че искате да се върнете и да купите онези страхотни червени сандали в два през нощта, няма да има никакъв проблем! Освен всички изброени до сега изкушения, събитието включва още ревюта на открито, модни фиести, концерти и разнообразни пърформанси. Традиционно много от външните модни дефилета се провеждат на най-оживената търговска улица "Истиклял", която свързва площад "Таксим" с кулата "Галата".

Няма да сме сайт за молове, ако не ви препоръчаме няколко изключително интересни мол дестинации в Истанбул, които да посетите по време на шопинг феста.

Istyne Park

Един от най-добрите молове в цяла Европа с 291 магазина и изключително прецизно подбрана селекция от марки. Ако имате само 1 ден, едва ли ще се справите с предизвикателството да ги обиколите. Тук можете да намерите както high street марки, така и луксозните гиганти Chanel, Prada, Louis Vuitton, Dior, Bottega Venetta, Hermes, Dolce&Gabbana. И ако това не ви е достатъчно, как ви звучи да изпиете едно "дизайнерско" кафе в ресторанта, проектиран лично от Джорджо Армани?

Forum Istanbul

Ako Istyne Park ви се е сторил голям, то Forum Istanbul съвсем ще предизивика възхищението ви със своите 300 магазина, повечето от които на масовите марки. Ако изберете да посетите този мол, ще имате възможност да видите и аквариума Turkuazoo - той включва уникални водни басейни, както и подводен тунел, в който плуват акули.

City Nisantasi

Това е един от любимите молове на артистичния елит на Истанбул, който се намира в престижния квартал Nisantasi. Ако обичате по-нестандартната мода, това е вашето място. Районът наоколо е много подходящ за шопинг от по-висок клас.

Заинтригувани ли сте? Повече информация можете да намерите на сайта на шопинг феста: www.istshopfest.com

Етикети: 

Твоето мнение