6 места по тялото, на които трябва да слагаме парфюм

снимки: Marie Claire

Мерилин и нейният парфюм. Не е нужно надписът на снимката да се вижда, за да е ясно, че това е Chanel 5. Това, че Мерилин спи „облечена“ само с парфюма си е легенда. Не толкова известно е къде точно тя е слагала парфюм, за да ухае възможно най-дълго.

Избираме любимия си парфюм с идеята ароматът му да ни съпътства възможно най-дълго и да сме сигурни, че около нас през целия ден ще се разнася дискретно нашето ухание. Да напарфюмираме китките или ямката на шийката са популярни, но не много работещи съвети. Ето шестте места, на които според списание Marie Claire Мерилин слагала парфюм и които и до днес остават най-сигурния начин да задържим аромата цял ден. Тайната е проста – това са местата, които излъчват топлина и така и парфюмът ни се разпръсква по малко наоколо.

Косата
Косата ни задържа аромат дори повече от кожата, но тъй като спиртната основа на парфюма изсушава косъма, Мерилин нанасяла парфюм върху четката си за коса.
Зад ушите
В тази зона кръвоносните съдове са на повърхността на кожата, тя винаги е топла и ароматът ще се задържи по-дълго. Зоната зад ушите е отлична алтернатива на шията, например, където пръскайки парфюм рискуваме да повредим бижутата си.
Долната част на гърба
Точно над колана на панталона или полата, между кожата и дрехата е идеалното място да си сложим малко парфюм. От движението цял ден той ще се стели около нас дискретно и наистина ще стане част от общото ни излъчване.
Вътрешната страна на лактите
Една по-добра алтернатива на китките. Има само едно условие – достатъчно хидратирана кожа на ръцете, която да не изсъхва от парфюма.
Зад коленете
Също деликатна зона, която ще излъчва аромат цял ден и ще можем да го усещаме и самите ние.
Пъпа
Това всъщност е тайна на Лив Тайлър, на която я научил баща й Стивън. Преди да излезе от къщи, Лив винаги слага малко парфюм точно над пъпа си. Дали ароматът се задържа дълго не е ясно, но за самочувствието със сигурност помага.

Твоето мнение