Дита фон Тийз за високите токчета, тайните за красота и самоувереността (част II)

След като ви пренесохме в екзотичния свят на Дита фон Тийз с първата част на разговора с нея, сега ви предстои да научите кое е любимото ѝ червено червило и кой вид очна линия предпочита:

Много често ми задават въпроса коя марка червено червило е наистина издържлива. Моята тайна е специален lip paint, който се използва в порно индустрията. Да знаете, че е изпробван при най-екстремни условия и не се размазва. Няма друга марка червило, която да е способна да издържи цял снимачен ден без да се размаже.

Що се отнася до очната линия, предпочитам тази в кутийка, която се нанася с четчица като например MAC Blacktrack Fluidline. Мисля че трикът с прецизното нанасяне на очната линия се свежда до практик и пак практика. Когато престана да си слагам очна линия дори за седмица, защото примерно съм на почивка, моментално отново ми става трудно да я нанасям без грешка. Другата тайна е, че е хубаво да огледаме очната линия от абсолютно всеки ъгъл - с отворени очи, със затворени, с наклонена на една страна глава и т.н. Така ще можем да забележим и най-малката неравност или дупка в нея и да я поправим още преди да сме излезли навън.

Като цяло смятам, че самоувереността е по-важна от красотата в повечето случаи. Наистина става въпрос за това, което считате за красиво. Лично аз се чувствам най-красива, когато съм с червено червило, очна линия и прическа на леки ретро вълни. Когато изглеждам по този начин съм най-уверена в себе си, въпреки че много хора, виждайки ме с права коса и без грим ми казват, че така изглеждам много по-млада. Не ме интересува, наистина. За мен е важно какво ме кара да се чувствам добре и щом това е грим и прическа, нямам намерение да се лишавам от тях. Обичам и дисциплината, която изисква редовното поддържане на външния вид. Не можеш просто да се нахвърлиш върху хамбургера с прецизно нанесено ярко червило например. Не е хубаво да си пипаш лицето твърде често, когато е гримирано, което всъщност е хубаво, защото по този начин избягваш досега с доста микроби и се грижиш за здравето си. Това е като да носиш високи токчета - изисква дисциплина, за да ходиш и изглеждаш добре с тях или с корсет, или с пола молив. Внезапно променяш посланието, което излъчваш към околните и мисля, че това е чудесно.

Наскоро написах и цяла книга, в която говоря за цял куп неща, които не е добре да правим, когато нашите мъже са наоколо. Например има си начини да си правиш прическа, когато любимият ти гледа и процедурата да изглежда дори съблазнителна, вместо напълно откачена. Или например никога няма да позволя на мъж да ме види докато си боядисвам косата (да, аз сама я боядисвам от години, защото буквално мразя салоните за красота). С изключение на бившия ми съпруг (Мерилин Менсън), защото боядисвах и неговата коса, имахме си цели дни, посветени специално на този ритуал :)

Твоето мнение